2011: Aardig gek!

Wat betekent het voor 2011 als je in de eerste minuut van dat jaar wordt gezoend door een gepensioneerde hoer? Alvorens zij haar knalrode lippenstift op mijn mond achterliet, drukte ze me een sterretje en een halve literblik schültenbrau in mijn handen. Daar stond ik dan van mijn à propos met een sterretje in mijn ene hand en Duits bier in de andere. In het oude bordeel waar ik het nieuwe jaar inluidde, lag een hond rustig in zijn rode pluche mand te slapen. Wij Nederlanders zijn tijdens oudejaarsavond zo’n losgeslagen volkje dat wij zelfs onze honden volstoppen met drugs. Loebas trok zich derhalve niets aan van de gillende kuikenmeiden, bompijlen en ontploffende wondertollen. Loebas moet goed aan het chillen zijn geweest, want vanaf twaalf uur veranderden de Nederlandse straten in een loopgraven oorlog waarbij zelfs het communicatienetwerk werd platgebombardeerd door illegaal Belgisch artilleriegeschut., maar Loebas reageerde ultiem chill. Wel fijn voor T-Mobile dat zij enkele minuten van het jaar niet het enige netwerk zijn dat plat ligt.

Ik werd nieuwjaarsdag wakker in twee zitzakken. Gelukkig was iemand zo aardig geweest om een dekentje over mij heen te leggen, want anders was ik het nieuwe jaar pas echt chagrijnig begonnen. Ik werd wakker in een ruimte die nog het meeste weg had van een hele grote asbak. Er cirkelden zelfs biervliegjes boven mijn hoofd. Misselijk liep ik naar buiten. Tering hangtiet! Wat een lucht! Er passeerde een met toeristen gevulde rondvaartboot. Het doet me deugd dat mijn door de kater gevelde lichaam enkele Japanse familiefotoalbums zal sieren. De drankzuchtigheid gebiedt mij te zeggen dat het mixxen van Jack Daniels en Amaretto je lever in geen geval een rustig uiteinde bezorgt. Over je maag maar te zwijgen!

Nadat we de grote asbak leeg hadden gemaakt, de vloer van een dikke lag gemorste Red Bull hadden ontdaan en de biervliegjes het hazenpad hadden gekozen, zaten we wat nutteloos voor ons uit te kijken. Mijn ‘alcoholic partner in crime’ kwam met het lumineuze plan om de kater te bestrijden met Absolute Wodka, maar dit getuigde van een kinderlijke naïviteit. De ‘man met de hamer’ is geduldig. Hij wacht rustig af en verkoopt je hoe dan ook een flinke mep na het drinken van alcohol. Ik dacht dat ik deze week gebukt ging onder enkele verrassingsaanvallen van de ‘man met de hamer,’ maar een mondiale griepepidemie en een kolossale uitwisseling van bacillen tijdens het zoenen en handjes schudden zullen ongetwijfeld ook hebben meegespeeld aan het gesnotter en gebonk in mijn hoofd. Wat zal 2011 ons brengen? Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar zoals het gekkengetal 11 betaamt, is het nieuwe jaar in ieder geval aardig gek ingeluid!