The Red Mile

Impulsiviteit kent geen tijd  (2)

Aangezien de rest van ons gezelschap niet net als de Daniël in ons midden in de fuik van een lelijke Duitse vrouw wilde lopen, besloten we de Brabantse gezelligheid in een andere tent te gaan botvieren. De volgende halte van de alcoholexpres was de Nachtresidenz. Ik had al gezegd dat de overnachting in het Merriot-hotel niet veel goeds zou voorspellen voor het verdere verloop van de avond, maar een persoonlijke inmenging van Mephistopheles had ik niet verwacht. Het bleek ‘Asian night’ te zijn in de Nachtresidenz. Gelukkig bestelden wij een flesje wodka, zodat we niet tussen het spleetogengepeupel hoefden te staan. Dat zeg ik overigens niet uit racistische of denigrerende motieven, het is pure zelfbescherming. ‘What happened in Kuala Lumpur stays in Kuala Lumpur,’ dus veel kan ik er niet over zeggen behalve dat ik geen zin had om verliefd te worden op een Aziatische schone, hetgeen mijns inziens geen contradictio in terminis hoeft te zijn. Zeker niet als je de zaken bekijkt door een beschonken brilletje.

Omdat mijn aandacht niet uitging naar de op de dansvloer aanwezige dames raakte ik in gesprek met Vladimir. Altijd mooi om over wereldpolitiek te praten met een Rus. Tijdens het vullen van een glas wodka voor mijn nieuwe Moskovitische vriend citeerde ik de Russische schrijver Dostojevski. Dat een boek van Dostojevski in het leesrek van mijn toilet ligt onder het mom van ‘al schijtend leert men’ vertelde ik er uiteraard niet bij. Het was het begin van een boeiend en een bij vlagen filosofisch gesprek. Uiteraard werd tijdens het gesprek in een Russisch tempo wodka weggeharkt. Door dit tempo kreeg ik wel een ietwat benevelde blik op de wereldgeschiedenis. Dat Peter de Grote zijn jonge jaren heeft doorgebracht in Amsterdam en dat hij daar de nodige nautische kennis opdeed, is een historisch feit. De conclusie dat de Nederlanders daardoor in feite het Russische rijk hadden gesticht is dronkenmanspraat van de eerste orde. Vladimir deed hier zelf overigens ook fijn aan mee door Poetins dictatorschap te bagatelliseren door te stellen dat Russen nu eenmaal altijd ‘a strong leader’ nodig zullen hebben. “Nastrovja!”

Waarom ik voorin mocht zitten in de taxi terug naar het hotel is mij nog steeds een raadsel. Het was inmiddels half vijf en als je dan met vier mannen in een taxi zit en je zegt dat je naar een tent wil waar je nog bier kunt drinken, dan laat het soort etablissement zich niet moeilijk raden. Helaas vonden mijn hersencellen het niet nodig die belevenissen op te slaan. Getuigende het kaartje dat ik de volgende ochtend vond in de binnenzak van mijn jasje waren we afgezet op ‘The Red Mile’ en hadden we de tent ‘Rethel 77’ met een bezoek vereerd. Ik draaide het kaartje om. “Sie sind herzlich wilkommen in Deutschlands exklusivstem Erotik Nachtclub. Wir machen Party die ganze Nacht lang von 20 Urh bis 07:00. Charmante und exotische Mädchen und Damen sind bereit, jedes Abenteuer mitzumachen, welches ihnen Freude bereitet. Wir sind bestens ausgerüstet mit Bar, Disko, Karaoke, fantastischen Zimmern, Sauna und anderem Speziellem. Limousinen-und Escort-service verfügbar.” Kutzooi! Dit is echt de laatste keer in mijn leven dat ik in een Merriot-hotel slaap!